Hartenvijf
  • Home
  • Nieuws
    • Corona
    • Nieuws
    • Recepten
  • Diëtisten
    • Josephine
    • Anouk
    • Emma
    • Annemijn
  • Dieetbehandeling
    • Lekker in je LIJF!
    • PRISMA cursus
    • Voeding na Borstkanker
    • Uitleg voedingsdagboek
    • 6 wekenplan - zomer editie
  • Vergoeding
    • Vergoeding
    • Tarieven
  • Locaties
    • Westervoort
    • Huissen Mecklenburg
    • Huissen Loovelden
    • Rheden
  • Afspraak maken
  • Verwijzers

Eierpotjes

14/3/2016

0 Comments

 
​​Een eitje bij het ontbijt is het hele jaar door lekker natuurlijk, maar met Pasen gaan we helemaal los.  Er is een Franse klassiek gerecht, dat  ‘oeufs en cocotte’ of wel ‘Eierpotjes’  heet, waarbij je de eieren in een potje of een vuurvast schaaltje au bain-marie laat garen in de oven.  Dat klinkt ingewikkeld, maar het is gemakkelijk.
Met het basisrecept voor eierpotjes kun je heel veel variëren door je favoriete ingrediënten mee te laten garen. Bijvoorbeeld met champignons en kaas (geraspt of Parmezaanse kaas) of gerookte zalm en aspergepunten of reepjes/blokjes (rauwe) ham met tomaat en groene kruiden of artisjokharten met zongedroogde tomaatjes of tonijn met reepjes (geroosterde) paprika. Het is allemaal even lekker!

Ingrediënten

Voor 4 potjes: 
4 vuurvaste eierpotjes  of glaasjes met een inhoud van ongeveer 150 ml
4 verse eieren
vloeibare boter
extra ingrediënten naar keuze
braadslee of diep bakblik

​Bereidingswijze

​Verwarm de oven voor op 180°C.  Vet de ovenschaaltjes goed in met de vloeibare boter.
Doe de vulling naar keuze in het schaaltje, zorg voor kleingesneden ingrediënten die goed door elkaar geroerd zijn en vul het potje niet meer dan tot één derde deel.
Breek hierboven in elk ovenschaaltje een ei en bestrooi met zout en peper naar smaak.
Zet de ovenschaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee met kokend water, zodat de bakjes tot ongeveer de helft onderstaan. Zet de braadslee in het midden van de oven op het rooster en laat de eierenpotjes in 15-20 minuten garen (de dooier blijft zacht tot medium) of langer als je de dooier harder wilt hebben. Dek ze dan eventueel af met aluminiumfolie, zodat ze niet uitdrogen.

Bereiden: 5-10 minuten voorbereiden en ± 20 min bakken.
Foto

Voedingswaarde

​p.p. ± 95 kcal/ 7 g vet/ 1 g koolhydraten, 9 g eiwit
​

​P.S. wij gebruikten per potje: ½ tomaat, 1 plakje parmaham, een halve eetlepel geraspte parmezaan en bieslook en we hebben gesmuld.
0 Comments

    Auteur

    Wij houden van lekkere, gezonde en verse recepten. Maar net als anderen die dagelijks in de keuken staan mag het best een beetje makkelijk en snel klaar zijn.
    ​- Anouk & Josephine

    Archieven

    December 2016
    Juni 2016
    Maart 2016
    November 2015

    Categorieën

    Alles

    RSS-feed

Beveiligde e-mail: Klik hier
E-mail: praktijk@hartenvijf.nl
Tel: 026-3116952 Wij werken met een antwoordapparaat en bellen u terug

© 2020 Hartenvijf Algemene voorwaarden | Contact | Privacy
  • Home
  • Nieuws
    • Corona
    • Nieuws
    • Recepten
  • Diëtisten
    • Josephine
    • Anouk
    • Emma
    • Annemijn
  • Dieetbehandeling
    • Lekker in je LIJF!
    • PRISMA cursus
    • Voeding na Borstkanker
    • Uitleg voedingsdagboek
    • 6 wekenplan - zomer editie
  • Vergoeding
    • Vergoeding
    • Tarieven
  • Locaties
    • Westervoort
    • Huissen Mecklenburg
    • Huissen Loovelden
    • Rheden
  • Afspraak maken
  • Verwijzers