IngrediëntenVoor 4 potjes: 4 vuurvaste eierpotjes of glaasjes met een inhoud van ongeveer 150 ml 4 verse eieren vloeibare boter extra ingrediënten naar keuze braadslee of diep bakblik BereidingswijzeVerwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaaltjes goed in met de vloeibare boter. Doe de vulling naar keuze in het schaaltje, zorg voor kleingesneden ingrediënten die goed door elkaar geroerd zijn en vul het potje niet meer dan tot één derde deel. Breek hierboven in elk ovenschaaltje een ei en bestrooi met zout en peper naar smaak. Zet de ovenschaaltjes in de braadslee. Vul de braadslee met kokend water, zodat de bakjes tot ongeveer de helft onderstaan. Zet de braadslee in het midden van de oven op het rooster en laat de eierenpotjes in 15-20 minuten garen (de dooier blijft zacht tot medium) of langer als je de dooier harder wilt hebben. Dek ze dan eventueel af met aluminiumfolie, zodat ze niet uitdrogen. Bereiden: 5-10 minuten voorbereiden en ± 20 min bakken. Voedingswaardep.p. ± 95 kcal/ 7 g vet/ 1 g koolhydraten, 9 g eiwit
P.S. wij gebruikten per potje: ½ tomaat, 1 plakje parmaham, een halve eetlepel geraspte parmezaan en bieslook en we hebben gesmuld.
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
AuteurWij houden van lekkere, gezonde en verse recepten. Maar net als anderen die dagelijks in de keuken staan mag het best een beetje makkelijk en snel klaar zijn. Archieven
December 2016
Categorieën |
Beveiligde e-mail: Klik hier
E-mail: [email protected] Tel: 026-3116952 Wij werken met een antwoordapparaat en bellen u terug © 2020 Hartenvijf Algemene voorwaarden | Contact | Privacy |