Ingrediëten
Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200° Celsius. Was het fruit. Snijd de appel en peer in hele kleine dunne stukjes (alsof je een ui snippert). Knijp citroensap over het fruit en hussel goed door elkaar. Giet eventueel het teveel aan citroensap af. Vet de muffinvormpjes dun in. Snijd elk filodeeg in 6 stukken (2x over de vouwlijn en 1x doormidden). Leg in elk muffinvakje een filodeegje. Het mag juist een beetje uitsteken uit het bakje. Vet de bovenkant van de filodeegjes opnieuw dun in. Leg een tweede filodeegje haaks op de onderste, zodat er een kuipje ontstaat. Vul de kuipjes met het appel/peer/citroen mengsel. Meng de sinaasappelsap en halvajam en bestrijk hiermee de vulling. Bak de taartjes 11-12 minuten in het midden van de oven. Dit toetje kan zowel koud als warm geserveerd worden en is lekker met vanille vla of ijs. VoedingswaardePer fruitster: 44 kcal, 0g eiwit, 10g koolhydraten, 0g vet (waarvan 0g verzadigd vet), 1g voedingsvezel
Dit toetje valt (ook met 150ml Optimel vanille vla of 1 bolletje Hertog Light ijs) onder ‘voorkeur’ volgens richtlijn Voedselkeuze van het Voedingscentrum (2011).
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
AuteurWij houden van lekkere, gezonde en verse recepten. Maar net als anderen die dagelijks in de keuken staan mag het best een beetje makkelijk en snel klaar zijn. Archieven
December 2016
Categorieën |
Beveiligde e-mail: Klik hier
E-mail: [email protected] Tel: 026-3116952 Wij werken met een antwoordapparaat en bellen u terug © 2020 Hartenvijf Algemene voorwaarden | Contact | Privacy |