Heb ik een verwijzing nodig?
Ja en nee. Bij CZ, Delta Lloyd of OHRA is een verwijzing verplicht. De overige verzekering vergoeden uw afspraken ook zonder verwijzing, mits u gescreend bent. Deze screening houdt in dat we uw gezondheid bespreken om te achterhalen of een ander voedingspatroon echt de oplossing voor u is. In de meeste gevallen is dat zo, maar de tijd van de screening wordt niet extra vergoed. Daardoor houdt u minder tijd over voor het voedingsadvies. Wij vinden dat jammer en raden u daarom altijd aan om een verwijzing bij uw huisarts te vragen.
hoeveel behandelingen heb ik?
Uw afspraken kunnen op 3 manieren vergoed worden:
- Vanuit de ketenzorg: Dit geldt alleen voor mensen met diabetes (met medicatie), een hoog cholesterol (met medicatie) en/of een hoge bloeddruk (met medicatie) die controles krijgen bij de huisarts of praktijkondersteuner van de huisarts. In de ketenzorg heeft u recht op 3-5 uur vergoeding per jaar. U betaald geen eigen risico, de afspraken zijn voor u gratis.
- Vanuit de verzekering: Dit geldt voor iedereen die buiten de ketenzorg valt. Als eerste gebruikt u uw basisverzekering. Hieruit wordt 3 uur vergoed. De afspraken vallen onder het eigen risico. Als de basisverzekering op is, kunt u nog een vergoeding krijgen uit een aanvullend pakket. Hiervoor betaalt u geen eigen risico. De declaraties worden rechtstreeks naar de verzekering gestuurd. Als u het eigen risico nog niet heeft gebruikt krijgt u een rekening van uw verzekering.
- Op eigen kosten: Als uw vergoeding op, wanneer u een PGB heeft of er is geen indicatie voor dieetbehandeling (bijvoorbeeld u bent helemaal gezond, maar wilt elk jaar nog even komen), dan kunt u de afspraken zelf betalen. Het tarief is €18,00 per uur en de uittoeslag bij een huisbezoek is €27,30.
Hoeveel behandelingen krijg ik?
Dit is afhankelijk van uw doel. Bij afvallen
Vooraf
Na het maken van de afspraak vult u het intakeformulier in. Eventueel houdt u een voedingsdagboek bij.
Advies gesprek (1-1,5 uur)
Vervolg gesprekken (20-30 minuten, elke 3-6 weken)
Na het maken van de afspraak vult u het intakeformulier in. Eventueel houdt u een voedingsdagboek bij.
Advies gesprek (1-1,5 uur)
- Kennismaking met diëtist
- Bespreken wat u gewoonlijk eet
- Bepalen gewicht en/of lichaamssamenstelling
- Doel van uw behandeling vaststellen
- Bespreken mogelijke veranderingen om uw doel te bereiken
- U krijgt aanvullend voorlichtingsmateriaal/recepten mee
Vervolg gesprekken (20-30 minuten, elke 3-6 weken)
- Bepalen nieuw gewicht en/of lichaamssamenstelling
- Evalueren van uw nieuwe voedingspatroon, knelpunten achterhalen en bespreken en vragen beantwoorden.
- Als het nodig is zijn we even streng :)
- U krijgt extra adviezen over diverse onderwerpen (bijv. etiketten lezen, producten in de supermarkt, zout, barbecueën, enz.). U krijgt hierover aanvullende voorlichtingsmateriaal/recepten mee.