Hartenvijf
  • Home
  • Nieuws
    • Corona
    • Nieuws
    • Recepten
  • Diëtisten
    • Josephine
    • Anouk
    • Emma
    • Annemijn
  • Dieetbehandeling
    • Lekker in je LIJF!
    • PRISMA cursus
    • Voeding na Borstkanker
    • Uitleg voedingsdagboek
    • 6 wekenplan - zomer editie
  • Vergoeding
    • Vergoeding
    • Tarieven
  • Locaties
    • Westervoort
    • Huissen Mecklenburg
    • Huissen Loovelden
    • Rheden
  • Afspraak maken
  • Verwijzers

Salad in a Jar

15/6/2016

0 Comments

 
Een 'salad in a jar' of 'jar salad' is een salade die in een hoge (glazen) pot wordt gemaakt. De ingrediënten worden niet met elkaar gemengd totdat de salade wordt opgediend. Zo blijft alles lang vers en kan je de salade al 4 dagen van te voren klaarzetten in de koelkast!

Ingrediënten

Geen ingrediënt maar wel essentieel: Een grote hoge (glazen) pot. 
  1. 2-3 eetlepels dressing
  2. Harde/zware groenten
  3. Zachte/lichte groenten
  4. Eiwitbron: bijvoorbeeld kaas, vlees, vis, noten, ei, peulvruchten enz.*
  5. Koolhydraatbron: bijvoorbeeld volkoren pasta, zilvervliesrijst, gekookte aardappelstukjes, quinoa enz.*
  6. Salade: bijvoorbeeld ijsbergsla, veldsla, rucola, spinazie enz.
*Een salade met alle 6 lagen noemen we een maaltijdsalade. Het bevat alles dat een warme maaltijd ook zou bevatten. Volg je een koolhydraatarm dieet? Laat dan laag 5 weg. Neem je alleen een salade bij de lunch? Dan is laag 4 niet nodig en laag 5 alleen als je verder geen brood eet bij het middageten.

Bereiding

  1. Meng een dressing (vraag naar onze recepten) of gebruik eventueel een kant naturel dressing. 1 Eetlepel is voldoende voor een kleine lunchsalade. Voor een grote maaltijdsalade zijn 3 eetlepels voldoende. Schenk de dressing in de pot.
  2. Snijd alle groenten in kleine stukjes. Wij hebben al salades gemaakt met tomaten, paprika, bosui, komkommer, gegrilde paprika en wortel. Eigenlijk kan je alles gebruiken dat in je koelkast ligt. Voeg de groenten in laagjes toe. Begin met de grootste/zwaarste groente, zoals blokjes komkommer of paprika. Het laatste is bedoeld voor zachte groente, zoals een gegrilde paprika uit pot.
  3. Voeg dan eventueel de eiwitbron en koolhydraatbron toe. 
    De pot mag nu voor ongeveer de helft gevuld zijn
  4. Voeg zo veel mogelijk blaadjes sla toe en draai de deksel op de pot.
Bewaar in de koelkast voor gebruik.

Eet de salade van een bord. Bij het legen van de pot mengt de dressing met de ingrediënten.

​Eet smakelijk!

Variatietips:

  • Lekker eten met Linda: Salade met couscous, feta en spinazie
  • The Green Happiness: Salade met aubergine en quinoa
  • Salad in a Jar - boek: Salad in a jar

P.S. Dit eet Anouk dus als er 's avonds nog een vergadering is.
0 Comments

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Auteur

    Wij houden van lekkere, gezonde en verse recepten. Maar net als anderen die dagelijks in de keuken staan mag het best een beetje makkelijk en snel klaar zijn.
    ​- Anouk & Josephine

    Archieven

    December 2016
    Juni 2016
    Maart 2016
    November 2015

    Categorieën

    Alles

    RSS-feed

Beveiligde e-mail: Klik hier
E-mail: praktijk@hartenvijf.nl
Tel: 026-3116952 Wij werken met een antwoordapparaat en bellen u terug

© 2020 Hartenvijf Algemene voorwaarden | Contact | Privacy
  • Home
  • Nieuws
    • Corona
    • Nieuws
    • Recepten
  • Diëtisten
    • Josephine
    • Anouk
    • Emma
    • Annemijn
  • Dieetbehandeling
    • Lekker in je LIJF!
    • PRISMA cursus
    • Voeding na Borstkanker
    • Uitleg voedingsdagboek
    • 6 wekenplan - zomer editie
  • Vergoeding
    • Vergoeding
    • Tarieven
  • Locaties
    • Westervoort
    • Huissen Mecklenburg
    • Huissen Loovelden
    • Rheden
  • Afspraak maken
  • Verwijzers